February 13, 2019

January 29, 2018

September 24, 2015

Please reload

Recent Posts

Klumme i Fredericia Avisen

October 11, 2017

1/1
Please reload

Bedste hjemmelavede knækbrød

February 13, 2019

Har du 10 min, så kan du selv lave dine knækbrød. Ja det tager måske lidt mere i starten, men fra jeg starter, til de er i ovnen, så er der gået 10 min (opvasken klarer maskinen).

 

Hvilken form for mel du bruger, er meget afhængig af dine præferencer. Forsøg dig frem :)

 

Bland 6 dl frø/kerner:

- Græskarkerner, som jeg lige giver 30 sek. i min foodprocessor, så er knækbrødene nemmere at gøre flade og så kommer det gode olie nemmere ud i brødet. I kernerne finder du både god fedt og kalium/kalcium samtidig er jerninholdet ganske højt.

- Hampfrøskaller - jeg køber dem her. De giver en mega god smag og er god kilde til dit daglige indtag af protein.

- Solsikkekerner

- Hørfrø (rigtig gode mod inflammation i kroppen)

- Chiafrø (rig på omega-3-fedtsyre og fibre)

- Hvis jeg har sorte sesamfrø kommer de også i (det er så pænt ;)))

 

- 2 dl vand

- 1 dl god olie

- 1-1,5 tsk salt (tænk på at salt ikke er såååå godt for dine poser under øjnene ;)))

- 3 dl mel efter ønske. Jeg anvender mandelmel, majsmel og quinua. Har jeg ikke det, så kommer der hvedemel i. Pas på med for meget mandelmel, så vil knækbrødene ikke hænge sammen.

 

Du kan putte lidt krydderi i:

- Lidt chilifrø (der skal dog hele 19 g chili til før man siger det slanker.. Meeen det giver jo en god smag)

- Lidt hvidløgspulver

 

Bland det hele sammen.

Tag 4 stykker bagepapir. Fordel dejen ud på de 3 stykker. Det sidste stykke bagepapir ligger du ovenpå dejen, så du med en kagerulle kan trykke/rulle delen ud. Det skal være ganske tyndt.

Tag en dejskraber og rids knækbrødene, så de er nemme at knække i ret størrelse, når de er bagt.

 

Bages i oven ved 160 grader i 30-40 min. (jeg anvender varmluft - da der kommer 3 plader knækbrød). Jeg elsker dem sprøde, så mine er inde i næsten 40 min. Det er her du må prøve dig frem - ingen ovne er heller ens :)

 

Når du tager dem ud af ovnen, skal du straks fjerne bagepapiret. Lad dem køle af og kom dem i en lufttæt beholder. De holder i ca. 14 dage (hvis du ikke har spist dem inden).

 

 

Velbekomme.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts