February 13, 2019

January 29, 2018

September 24, 2015

Please reload

Recent Posts

Klumme i Fredericia Avisen

October 11, 2017

1/1
Please reload

Køleskabsboller

February 13, 2019

Gå glad i bad.. Det er faktisk ikke helt løgn, når du har mulighed for at gå "Ole Henriksen-glad" i bad (tænker det må være det ypperste ;)) ved tanken om, at når du står ud af badet, stadig lidt dryppende, tager helt friske boller ud af ovnen, som er klar til at spise, når du har fået lidt tøj på.. Enig?!?!

 

Alt du skal bruge er
6 dl vand (lunken hvis bollerne skal bruges nu, køligere hvis de skal i køleskabet)
10-20 g gær, alt efter hvor lang tid du har til at de skal hæve
1-1,5 tsk god salt
5 skefulde Husk
3 dl havregryn
1 dl hampefrø skaller (elsker den nøddesamg de giver - og så er de mega ;) super sunde)
Frø og kerner som du elsker (spar ikke på dem, jeg anvender helt op til 5 dl)
1-3 tsk kardemumme (alt efter om det er til morgenmad eller burgerboller)
1 spsk ahorn sirup (har du ikke det, så brug Stevia eller honning)
3 spsk god olie (det skal i, når dejen begynder at blive LIDT fast.. Det giver efter min mening, de bedste boller
3 - 5 dl speltmel
Tilsæt hvedemel så skeen lige præcis skal stå af sig selv. Ikke sådan super selvsikkert, bare så du kan give slip, og så vil den kæntre langsomt...
Hæver 1 time på køkkenbord, derefter kan du sætte den i køleskab og anvende dejen i op til 4 dage.

 

 

 

Form bollerne med 2 spiseskeer. Dyp dem i vand, fang en lille knytnæve-størrelse bolle og placer den på en bageplade. Hvis du ikke er til skorper, som kan kradse lidt i ganen, så kan du med vand glatte dem lidt :)

 

Personligt pensler jeg aldrig bollerne, men er du til det, så kan du bruge vand, æg eller mælk.. Men det gør ikke noget for smagen. MEN hvis du vil pynte med lidt græskar eller birkes på toppen, så skal der jo lidt klister til :)

 

 

 

Bollerne bages ved 220 grader (varmluft) i 13-20 min (ret stort udsving, da ovn og størrelse på bollerne er forskellige. Sæt gerne noget vand ind i bunden af ovnen, det giver en super sprød skorpe. Sæt dem ikke ind, inden ovnen har været varm i 5 min.

Vend bollerne og bank, lyder det hult, så skal de ud.

 

 

 


Hvis du vil fryse dem, så lad dem stå 5 min. og pak dem varme, så bliver de kanon, når du tager dem op igen.

 

Velbekomme.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts